Полезни връзки
ДВА ЧАСА ВЕСЕЛБА И ЗАБАВА ЗА ДЕЦАТА НА КЪРДЖАЛИ
Над 300 деца се включиха вчера в организираният от Община Кърджали и Обединен детски комплекс пролетен бал с маски. Вече осма година пролетния бал събира много деца от града, но за първи път тази година той се проведе на открито в пространството пред бившият паметник на Георги Димитров. За карнавала децата бяха избрали костюми на любими приказни и филмови герой. В Градската градина за бала бяха дошли Пипи Дългото чорапче, тримата мускетари, човекът - паяк, ужасяващият Ханибал Лектър, Батман, Оловният войник от приказката на Ханс Андерсен. Сред момичетата пък имаше най-много принцеси, не липсваха и добрите феи. Сред глъч и музика изведнъж на сцената оживяха героите на “Карибски пирати”. В смел двубой влезнаха Джак Спароу и Уйл Търнър. Схватката бе прекъсната от веселия Роджър и прекрасната героиня от “Карибски пирати” - Елизабет. Неусетно те се превърнаха във водещи на пролетния купон, а на сцената своите костюми представиха възпитаниците на четвъртите класове на училищата “Йордан Йовков”, “Отец Паисий”, Владимир Димитров Майстора”, “П. Рачев Славейков”, Климент Охридски”,,”Васил Левски” и Св. Св. Кирил и Методи”. С усилията на всички водещи и участници, деца от 19-сет четвърти класове на седемте училища сътвориха весело, шумно и пъстро карнавално шествие за кърджалийци. Забавата продължи близо два часа, а както всяка година от всички участници бяха излъчени тези, който се представиха с най-атрактивен костюм. Избора направи тричленно жури в състав Емил Пенчев-художник, Севинч Ахмед- художник и Димитър Ганев - композитор. И за да няма натъжени детски лица от пролетния карнавал, организаторите бяха подготвили по една футболна топка за всеки представил се клас, а 40 деца си тръгнаха с индивидуални награди - чаша с пъстри пролетни мотиви.
Тази интернет портал е създаден в рамките на проект „Създаване на маркетингов туристически продукт – „собствена марка” на област Кърджали, посредством обмяна на ноу-хау и най-добри практики в сътрудничество с Регион Хага”, дог.№ BG161PO001/4.2-01/2008/033, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Цялата отговорност за съдържанието на портала се носи от фондация „Радио Нова Европа” и при никакви обстоятелства не може да се счита, че съдържащата се информация отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.