Полезни връзки
Второто издание на Фестивала „Бъдеще с традиции” ще се проведе на 26 май
Второто издание на Фестивала „Бъдеще с традиции” ще се проведе на 26 май

За втора поредна година по инициатива на областния управител Иванка Таушанова в Кърджали ще се проведе Майски фестивал „Бъдеще с традиции”.  Събитието е под патронажа на г-жа Цецка Цачева, председател на Народното събрание, и се организира с подкрепата на женската и младежката организация на ГЕРБ. Ще се състои на 26 май, събота, от 10 часа в Градската градина. Първото издание на фестивала миналата пролет фокусира интереса на местните жители и гости с многобразието на кулинарните традиции, бит и фолклор на Източните Родопи. Около 200 баници, приготвени по автентични рецепти, бяха представени на вниманието на публиката. Над 350 самодейци участваха в съпътстващата фолклорна програма.Тази година на форума ще има изложение на билки, мед и пчелни продукти, а към баниците ще бъдат добавени ястия, приготвени с мед и билки.

Фестивалът ще започне с детско карнавално шествие и парад на самодейните състави. Ще има надиграване на танцови трупи от различни краища на страната. Отново ще отвори врати Кухнята на баба, в която сръчни стопанки ще показват тънкостите на точенето. Ще има детска арт-работилница, фотоизложба, демонстрация на традиционни български занаяти и новости в биоземеделието. Вечерта ще завърши с изпълнения на младежки рок-банди, а на следващия ден за туристите е предвидена панорамна обиколка на историческите забележителности в района. Очаква се за фестивала да пристигнат и гости от гръцката Периферия Източна Македония и Тракия. Събитието има своя страница в социалната мрежа Фейсбук, която вече е посетена от над 300 потребители. 

Галерия
Тази интернет портал е създаден в рамките на проект „Създаване на маркетингов туристически продукт – „собствена марка” на област Кърджали, посредством обмяна на ноу-хау и най-добри практики в сътрудничество с Регион Хага”, дог.№ BG161PO001/4.2-01/2008/033, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Цялата отговорност за съдържанието на портала се носи от фондация „Радио Нова Европа” и при никакви обстоятелства не може да се счита, че съдържащата се информация отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.